Φροντίδα κοσμημάτων

Ανοξείδωτο ατσάλι

Κακά τα ψέματα, όλες θέλουμε κοσμήματα που δεν χρειάζεται να τα βγάζουμε και να τα βγάζουμε συνέχεια για να μην οξειδωθούν. Αλλά όλες έχουμε κοσμήματα μου τα κοιτάζουμε στις κοσμηματοθήκες μας.

Αυτό τα ξεβαμμένο ή μαυρισμένο αγαπημένο σου δαχτυλίδι, που έχεις φυλαγμένο στο κουτάκι του αλλά λυπάσαι να πετάξεις;

Αυτά τα σκουλαρίκια που σου ερεθίζουν τα αυτιά μόλις τα φορέσεις;

Αυτό το κολιέ με τις ωραίες χαντρούλες αλλά το οξειδωμένο μοτίφ;

Ε σου έχω νέα! με τα ατσάλινα κοσμήματα δεν θα το πάθεις ποτέ αυτό.

  • Δε μαυρίζουν/οξειδώνονται
  • Δε σκουριάζουν/αποχρωματίζονται
  • Δεν προκαλούν αλλεργίες/ είναι φιλικά προς το δέρμα

Ωστόσο αν θες να παραμείνουν σαν καινούργια για πάραααα πολύ καιρό και να τα χαρείς όσο πιο πολύ γίνεται, σου έχω μερικές συμβουλές:

1. Αποθήκευσε το κάθε κόσμημα χωριστά ,ειδικά τις λεπτές αλυσίδες, γιατί μπερδεύουν μεταξύ τους αλλά και τα υπόλοιπα επειδή γεμίζουν γρατζουνιές. Επίσης το μέρος που θα τα αποθηκεύσεις να μην έχει υγρασία. (Ε, μην τα φυλάξεις στο μπάνιο, τόσα μέρη έχει το σπίτι!)

2. Αν έχεις σκοπό να βάλεις κρέμα σώματος ή άρωμα ή κάποιο προϊόν ομορφιάς που θα έρχεται σε επαφή με τα κοσμήματα σου προτίμησε να το χρησιμοποιήσεις πριν φορέσεις τα κοσμήματα σου.

3. Μην τα φοράς στη θάλασσα και την πισίνα αλλά και ούτε στο γυμναστήριο. Ο ιδρώτας , το θαλασσινό νερό και τα χημικά της πισίνας τα κάνουν να θαμπώσουν και να χάσουν την λάμψη τους. 

4. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα πουγκάκι, ένα κουτάκι ή μία μικρή κοσμηματοθήκη τσάντας ώστε αν χρειαστεί να τα βγάλεις να τα φυλάξεις εκεί και να μην τα χάσεις μέσα στην τσάντα σου.

5. Μπορείς να τα σαπουνίσεις με ένα απαλό κρεμοσάπουνο για να τα καθαρίσεις. Ξεπλένεις με άφθονο νερό και στεγνώσεις πολύ καλά με ένα μαλακό πανάκι. Αυτό θα βοηθήσει να γίνουν ξανά λαμπερά. 

6. Μην τα φοράς όταν κοιμάσαι. (δεν θες να σπάσουν ε?)

Γενικά τα κοσμήματα είναι το πρώτο πράγμα που βγάζουμε όταν γυρίσουμε σπίτι και το τελευταίο που φοράμε όταν βγαίνουμε από το σπίτι.  

Τα ατσάλινα κοσμήματα είναι η καλύτερη επιλογή γιατί είναι προσιτά, με στυλ , δεν αλλοιώνονται και υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια!  Ευχόμαστε ότι επιλέξεις να το χαρείς!